понедельник, 17 февраля 2014 г.

Модуль 3. Рефлексія

Модуль 3. Рефлексія.
Цей модуль допоміг мені з’ясувати призначення Основних запитань проекту.
Важко було зформулювати ключове запитання проекту. Зрозуміло, що воно повинно бути всеохватним, адже ж учні повинні розуміти, яке  велике поняття вони намагаються розкрити  і в чому цінність матеріалу, який вони будуть вивчати.
Питання - чи можуть вони самостійно у цьому розібратися? Думаю, на цьому етапі дуже важлива допомога вчителя.
Ключ до основного питання:  воно повинно інтригувати та зацікавлювати, тому, що коли учні зустрічаються із запитаннями, відповіді на які їх справді цікавлять, вони стають вдумливішими і допитливішими, серйозніше ставляться до навчання. І головне - коли запитання допомагають учням побачити зв’язки між навчальними предметами та їхнім власним життям, навчання набирає для них більшого сенсу.
Вважаю для себе доцільним починати з формулювання змістовних питань, при умові, що вони відносяться до однієї теми.   Відповідь на ці запитання передбачають короткі і точні відповіді, які учні зможуть дати наприкінці вивчення теми
Потім можна приступати до тематичних питань -це запитання які можна поставити так, щоб вказати учням цікавий напрямок для дослідження. І нарешті ключове питання. Тут зрозуміло - воно повинно бути цікавим, інтригуючим, красивим і ...не так вже й легко його вигадати.
Корисним для мене був перегляд зразків Основних запитань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий